Skip to main content

Educatie

Imagine if…

 

Bij Imagine Film Festival draait alles om de verbeelding. Verbeelding die je meevoert naar nieuwe werelden en je anders laat kijken naar onze eigen wereld. Dit is een belangrijke vaardigheid voor álle kinderen. Imagine gebruikt de kracht van de ‘fantastische’ film voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwing en de gevolgen daarvan. De onderwerpen binnen het lesaanbod maken de lessen niet alleen geschikt voor de kunst- en cultuurklassen, maar ook voor bijvoorbeeld maatschappijleer, filosofie of natuurwetenschappen.

Onze  educatieprogramma’s richten  zich  vanwege de inhoud van de films, op het voortgezet onderwijs en het mbo. De lessen kunnen in de klas plaatsvinden  via  LessonUp  of  door middel van  een bezoek aan  de bioscoop. 

Imagine Film Festival is aangesloten bij het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.

‘Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.’

Albert Einstein
ONS AANBOD

ONE MINUTE HORROR

Dé one minute horror filmcompetie en lessenserie in één! Ga de uitdaging met je leerlingen aan en benader hen als jonge filmmakers.

‘Het is een perfecte kennismaking met film en filmmaken, het trekt de leerlingen op een goede manier uit hun culturele comfortzone en het sluit goed aan bij hun beleefwereld.’

  • Duur: 5 lessen op school + bios
  • Kosten: € 7,- per leerling
  • Wanneer: lessen sept-okt 2023 + bezoek di 31 okt 2023
MEER INFOFACTSHEET

ONE MINUTE HORROR

Dé one minute horror filmcompetie en lessenserie in één! Ga de uitdaging met je leerlingen aan en benader hen als jonge filmmakers.

Tijdens de lessen maken de leerlingen stap voor stap een eigen horror film (op hun mobiel). De opdracht: vertel een spannend verhaal in één minuut! Beoordeel met de klas welke drie films worden ingezonden voor de competitie en kom je eigen film bekijken op het witte doek!

Dit programma doorloopt de volledige leerlijn filmeducatie [link]. De leerlingen beleven, verwoorden, onderzoeken, reflecteren en creëren tijdens de lessen en het bezoek aan de bioscoop. In de lessen bekijken en analyseren filmfragmenten. Hoe zit een verhaal in elkaar? Hoe bouw je spanning op? Welke rol speelt muziek bij de beleving van een film? De praktische lessen starten met korte opdrachten waarin leerlingen via horror filmfragmenten in gaan op scenario, beeldanalyse, gebruik van muziek en beeldbewerking. Zo leren ze stap voor stap een eigen horror film te maken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Duur: 5 lessen op school (periode zomer tot herfstvakantie) 60 minuten bioscoop bezoek op di 31 oktober 2023 (Halloween).
  • Aanleveren films: duur maximaal 1 minuut (zonder aftiteling) uiterlijk op donderdag 19 oktober 2023.
  • Kosten:  € 7,- per leerling, begeleidng  gratis, inclusief vertoning
  • Doelgroep: klas 1 – 3
  • Bezoek: bioscoop tijden Imagine Film Festival op di 31 okt (Halloween)
  • Per 15 leerlingen 1 begeleider
  • Sluit aan bij: Beeldende vakken, CKV, film
THE DARE

winnaar eerste One Minute Horror

REVENGE

winnaar One Minute Horror 2023

SCHOOLVOORSTELLING

Tijdens Imagine Film Festival (25 okt t/m 4 nov) of Club Imagine (10 maart 2023 en juni 2023) verzorgen wij voorstellingen op maat. Denk hierbij aan een korte film programma rond de Nederlandse fantastische film, een Q&A, een VR beleving of een workshop. Neem voor een programma op maat contact met ons op via educatie@imaginefilmfestvial.nl . Of vul onderstaand formulier in.

Aanvragen

Velden met een * zijn verplicht in te vullen