Skip to main content

Industry

Imagine Industry

1 – 3 november 2022 – LAB111 – Amsterdam

Het 38ste Imagine Film Festival vindt dit jaar plaats van 26 oktober t/m 4 november.
Na het pilotprogramma van 2021 keer Imagine Industry terug met een uitgebreid en veelzijdig programma voor fantastische filmmakers.
Van 1 t/m 3 november biedt het festival de volgende programma’s aan:

Imagine Fantastic Talents

Makers die werken aan hun eerste of tweede korte film of webserie kunnen hun projecten insturen. De zes geselecteerde projecten krijgen een tweedaagse workshop scenario en een matchmaking met filmcomponisten.
Oproep open: 11 augustus
Oproep sluit: 9 september
Bekendmaken selectie: 23 september

Imagine Project Platform

Makers die werken aan hun eerste of tweede speelfilm of serie én ervaren makers die voor het eerste werken aan een fantastische film kunnen hun projecten insturen. De vier geselecteerde projecten krijgen een traject op maat, afhankelijk van de behoeften van het project. Bovendien is er voor het meest veelbelovende project deelname aan de coproductiemarkt Frontières in Montréal.
Oproep open: 18 augustus
Oproep sluit: 16 september
Bekendmaken selectie: 30 september

Industry Talks & Masterclasses

Voor alle professionals zijn er talks, masterclasses en workshops, met aandacht voor trends in de industrie, bijzondere aandacht voor muziek en geluid in de fantastische film, en sluiten we af met een fantastische borrel. Het programma van de Industry Talks & Masterclasses wordt in de week van 12 september bekendgemaakt.

Over Imagine Industry

Imagine is hét platform voor de fantastische film in Nederland, niet alleen voor publiek maar ook voor makers. Imagine is een uniek festival in het Nederlandse festivallandschap met een internationale genreprogrammering van fantasy, horror, science fiction en thrillers, die je nergens anders in Nederland ziet en is daarmee hét podium en ontmoetingsplek voor genrefilmmakers.