Skip to main content

Imagine Fantastic Talents

IMAGINE ZOEKT TALENT!
OPROEP IMAGINE FANTASTIC TALENTS 2023 

Voor het derde jaar organiseert het Imagine Fantastic Film Festival het programma IMAGINE FANTASTIC TALENTS, een programma dat talent stimuleert bij het maken van Nederlandse genreproducties. Wij bieden de makers van geselecteerde projecten een workshop scenario-ontwikkeling en kennismaking met professionals uit de filmindustrie. Ook ontmoet je bij het festival een waaier aan collega filmmakers en andere professionals uit de fantastische film. Het programma vindt plaats van 31 oktober t/m 2 november in LAB111 in Amsterdam. 

Imagine is hét platform voor de fantastische film in Nederland, niet alleen voor publiek maar ook voor makers. Imagine is een uniek festival in het Nederlandse festivallandschap met een internationale genreprogrammering, zoals fantasy, horror, science fiction en thrillers, die je nergens anders in Nederland ziet en is daarmee hét podium en ontmoetingsplek voor genrefilmmakers.  

Met IMAGINE FANTASTIC TALENTS wil Imagine opkomend talent stimuleren en inspireren bij de ontwikkeling van hun carrière en het maken van Nederlandse genreproducties. Daarom zoekt IMAGINE FANTASTIC TALENTS aanstormend talent met een korte film of webserie in ontwikkeling die tijdens het festival een speciaal talentontwikkelingsprogramma kunnen volgen.  

Wat kan je verwachten? 

Als je geselecteerd wordt, volg je een driedaags programma. De eerste twee dagen krijg je een workshop scenario-ontwikkeling, met rondetafelgesprekken, één-op-één sessies met experts, talks, masterclasses en een case study. Op de derde dag maak je kennis met professionals uit de filmindustrie waaronders fondsen, filmhubs en filmcomponisten. Het programma wordt afgesloten met de Imagine Fantastic Mixer, perfect om te netwerken, na te praten en te ontspannen.  

Het ontmoeten van experts en collega’s loopt als een rode draad door het gehele programma.  

Meld je aan 

Imagine roept opkomend talent met een korte film in ontwikkeling op zich aan te melden voor dit programma. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.  

Deadlines & data 

 • Deadline aanmelden project: vrijdag 8 september
 • Bekendmaking selectie: vrijdag 22 september
 • Het programma vindt plaats van 31 oktober t/m 2 november 2023 tijdens het Imagine Fantastic Film Festival in LAB111 in Amsterdam.

Vereisten  

In aanmerking voor het IMAGINE FANTASTIC TALENTS komen: 

 • Nederlandse korte films van minimaal 5 en maximaal 30 minuten of webseries van maximaal 25 minuten per aflevering ;
 • Genreproducties: fantasy, horror, (grounded) science fiction, thriller;
 • Het project is in treatment- of scenariofase;
 • Aan het project is zowel een scenarist als een regisseur verbonden (deze kunnen dezelfde persoon zijn);
 • De scenarist en regisseur hebben minstens 3 jaar ervaring en/of 2 producties
  op hun naam staan.
 •  Je bent alle drie de dagen van het programma full time beschikbaar. Online deelname is geen mogelijkheid 

Indienen  

Om deel te nemen aan het programma, vragen we je het volgende in te dienen:  

 • Synopsis van 200-250 woorden;  
 • Treatment of scenario. Een volledig scenario heeft de voorkeur;  
 • Bio/filmografie van scenarist en regisseur van 400-500 woorden;  
 • Regievisie van 400-500 woorden;  

Stuur de documenten uiterlijk vrijdag 8 september naar talent@imaginefilmfestival.nl
Je kunt dit adres ook mailen als je meer informatie wilt.  

 

Imagine is hét platform voor de fantastische film in Nederland, niet alleen voor publiek maar ook voor makers. Imagine is een uniek festival in het Nederlandse festivallandschap met een internationale genreprogrammering van fantasy, horror, science fiction en thrillers, die je nergens anders in Nederland ziet en is daarmee hét podium en ontmoetingsplek voor genrefilmmakers.

Met IMAGINE FANTASTIC TALENTS wil Imagine opkomend talent stimuleren en inspireren bij de ontwikkeling van hun carrière en het maken van Nederlandse genreproducties. Daarom zoekt IMAGINE FANTASTIC TALENTS aanstormende talent met een korte film of webserie in ontwikkeling die in oktober/november 2023 een speciaal talentontwikkelingsprogramma kunnen volgen.

Indienen