Skip to main content

Vrijwilligers

We Need You!

Heb jij passie voor films? Houd jij van horror, fantasy, sciencefiction en psychologische thrillers en zou je heel erg graag eens een kijkje nemen achter de schermen van een groot, internationaal filmfestival? Word dan vrijwilliger bij het Imagine Fantastic Film Festival en dompel je van 23 oktober t/m 4 november onder in de nieuwste genrefilms! 

English below 

Als vrijwilliger ben je het gezicht van het festival en onderdeel van een hecht en enthousiast team die allemaal fanatieke filmfans zijn, net zoals jij! Je helpt met de op- en afbouw, het scannen van de tickets, het begeleiden van de VR-experiences of bent het aanspreekpunt voor bezoekers, gasten en filmmakers bij de informatie balie, car service of als runner. Ook zijn er functies waarbij je veel van de films meekrijgt, zoals zaalwacht. Naast de werkzaamheden heb je natuurlijk ook genoeg tijd om zelf films te bezoeken. 

Voor de ultieme Imagine ervaring werk je 4 of meer diensten (2 diensten is het minimum). Een dienst duurt zo’n 5 tot 8 uur. De opbouw is op 23, 24 en 25 oktober. Het festival vindt van 25 oktober tot en met 3 november plaats bij De Filmhallen, LAB111 en Galerie Beeldend Gesproken. Op 4 november wordt er bij LAB111 afgesloten met de beste films van het festival en wordt er ondertussen afgebouwd. 

Als dank voor je hulp krijg je gratis toegang tot een veel films, ontvang je het exclusieve Imagine Fantastic Film Festival T-shirt en zijn er gezellige momenten en borrels voorafgaand aan en tijdens het festival. Tijdens je dienst wordt ervoor gezorgd dat je niets tekortkomt. 

Enthousiast geworden? Meld je aan en we nemen uiterlijk begin september contact met je op. Als je een nieuwe vrijwilliger bent, dan nodigen we je dan ook graag uit voor een eerste kennismaking en bespreken we wat je leuk vindt om te doen. De minimale leeftijd is 16 jaar! 

Lijkt het jou leuk om met jouw vereniging, club of medestudenten mee te werken aan het festival? Dan kijken wij graag naar de mogelijkheden om samen te werken.  

Vragen? Neem contact op via crew@imaginefilmfestival.nl 

Weet je nog iemand die dit leuk zou vinden? Delen = lief! 

Functie omschrijvingen

FILM ZAALWACHT
Als zaalwacht controleer je kaartjes en deel je stembiljetten uit voor de Silver Scream Award (de publieksprijs). Na aanvang kan je zelf genieten van de film, waarbij je let op de kwaliteit van de filmvertoning. Na afloop neem jij de stembiljetten weer in. Leuke functie voor wie graag ons publiek verwelkomt én in de zaal films kijkt en daar waar nodig assisteert.  

INFORMATIEBALIE
Ben je actief en behulpzaam en vind je het het leuk om allerlei vragen te beantwoorden? Dan ben jij een ideale kandidaat voor de informatiebalie. Hier ben jij namelijk hét aanspreekpunt voor al onze gasten, pers en publiek. Je zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van het Imagine-programma, zodat je tips en informatie kan geven. Je ontvangt gasten en pers en helpt ze verder. Bij de informatiebalie kunnen ook vrijkaarten worden opgehaald en kan er originele Imagine merchandise worden gekocht.  De verkoop en het afhalen van kaarten door reguliere bezoekers zal gaan via de kassa van de FilmHallen en LAB111.  

BEGELEIDER VR PROGRAMMA
Dit jaar bieden we weer een vol VR programma aan. Als vrijwilliger ondersteun en informeert je de bezoekers tijdens de VR gerelateerde programma’s. Je helpt bezoekers met het opzetten en afdoen en geeft hulp en uitleg bij de bediening van de VR. Ook geef je de nodige begeleiding bij de VR-experiences. Je krijgt vooraf een uitgebreide instructie om jou ook volledig bekend te maken met de VR technologie. Tijdens de festivaldagen werk je samen in een klein team. Er is daarbij altijd een technsiche medewerker standby voor troubleshooting. Je kunt ook bij hem terecht voor vragen en hulp. Een leuke en leerzame functie! 

CREW CATERING
De crewcatering zorgt ervoor dat de vrijwilligers en crew een lekkere lunch krijgen. Je maakt lunch, maakt er pakketten van en brengt die rond. Ervaring is hierbij niet nodig en je krijgt er gegarandeerd een hoop blije gezichten voor terug.  

RUNNER
Als runner doe je diverse klussen, variërend van assisteren bij de voorbereidingen van ofwel tijdens speciale events, een boodschap of klusje doen, tot bijspringen bij drukte. Het is een gevarieerde functie, waarbij van je verwacht wordt dat je flexibel bent en snel kunt schakelen tussen verschillende taken. 

BOUW & BREEK
Op de maandag, dinsdag en woensdag vóór het festival wordt er op de festivallocaties opgebouwd. Jij helpt onder andere met de aankleding van de zalen en het opbouwen in de algemene ruimtes van de FilmHallen, LAB111 en de VR tentoonstelling. Denk daarbij aan bewegwijzering door het bestickeren van vloeren en muren, het plaatsten van banners en het opbouwen van de informatiebalie. Aan het einde van het festival help je met alles afbreken en opruimen. Een mooie klus voor handige en creatieve aanpakkers, die vanaf het begin tot het einde betrokken willen zijn bij Imagine. 

CAR SERVICE
Bij Car service werk je nauw samen met het productieteam om snel en professioneel gasten en spullen tussen verschillende locaties te vervoeren. Een geldig rijbewijs en professionele en gastvrije houding zijn vereist voor deze functie. Je bent een ervaren chauffeur met aardig wat kilometers op de teller en brengt zowel onze gasten als materialen netjes en veilig heen en weer. 

PUBLIEKSONDERZOEK
Tijdens het festival benadert je bezoekers actief en vraagt of ze hun emailadres willen achterlaten voor ons publieksonderzoek. Imagine zal na het festival enquêtes rondsturen met vragen over het festival. De feedback van onze bezoekers is van grote waarde voor ons. Je helpt ons daarmee om het festival volgend jaar nog beter te maken. 

SOCIAL MEDIA REPORTER
Als Social Media Reporter werk je samen met onze marketingafdeling. Zij houden de social media kanalen bij waar jij leuke input voor kan leveren door het maken van foto’s en filpmjes. Je werkzaamheden bestaan uit het vastleggen van de belangrijke evenementen voor social media. Een toffe functie dus waar jouw social media skills goed voor kunt inzetten!